lauantai 12. heinäkuuta 2008

Grillipihvi ja mansikoita

Kesällä ruoka maistuu ulkona terassilla sekä kotona että ravintolassa. Tänään syötiin kuitenkin kotiterassilla. Grillipihvi entrecoteesta kypsyi uunin grillissä. Grillaustulos on yhtä hyvä ellei parempi kuin hiili- tai kaasugrillissä. Paistaminen on huoletonta, kun vain muistaa kääntää pihvin ajoissa. Unohdin pihvin ja se oli pari minuuttia liian kauan grillin alla. No se oli kyllä kypsää, meillä entrecoteen pitääkin olla kypsä, mutta ei liian. Ripottelin suolan pihville kypsytyksen jälkeen.

Maustevoin korvasi Creme Bonjour-ruohosipulituorejuusto, johon murskasin reilusti valkosipulia. Se oli kypsälle pihville erinomaista.

Mansikoiden sesonki on juuri nyt, niitä sopii käyttää myös salaateissa. Vihreää salaattia, kurkkua, sipulivartta, sinihomejuustoa ja paloiteltuja mansikoita. Hyvä yhdistelmä alkusalaatiksi.

Lämpimänä kesäpäivänä kermajäätelö on viileän raikasta viipaloitujen mansikoiden kera.

Chileläinen punaviini Santa Cecilia de Tarapaca on yksi lempiviineistäni. Se sopii hyvin liharuokien seuraksi. Kallista ei tämä viini ole, pullo maksaa 5,99 euroa. Maku on pehmeä ja täyteläinen.

4 kommenttia:

  1. Mmm,mansikkasalaatti nayttaa niin hyvalta! Minulla on pakkasessa viela mansikoita talven jalkeen,taallapain ne ovat myynnissa kun on viileampi aika. Kuvasi ovat todella kauniit!

    VastaaPoista
  2. Kiitos mukavista sanoista. Mansikat salaatissa ovat todella hyvä lisä, kesän maku.

    VastaaPoista
  3. Ihana tunnelma kesäterassilla. Ja eipä sitä viinin tarvitse kallista olla ollakseen hyvää. Oma suu kertoo parhaiten sen, mikä maistuu hyvältä. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.