Vappuruokana oli tänä vuonna keitetyt varhaisperunat ja
kalasalaatit. Eilen kypsensin uunissa siikaa ja niistä jäi yksi tämänpäiväiseen
salaattiin. Kylmäsavulohesta tein toisen salaatin.
Molemmat salaatit olivat hedelmäisiä. Lohisalaatissa oli päärynälastuja ja
siikasalaatille omenaraaste-jugurttikastike.
Varhaisperunoille salaatit sopivat erinomaisesti.
Päärynä ja kylmäsavulohi, omena ja siika sopivat keskenään.
Kylmäsavulohisalaatti
3/4 isoa päärynää kuorittuna ja lastuina
150 g kylmäsavulohtaviipaloituna
friseesalaattia pohjapediksi levitettynä
suolaa, mustapippuria ja siteruunamehua
hyvää oliiviöljyä
kevätsipulisilppua
Levitä salaatti vadille ensin huudeltua friseetä.
Leikkaa kuoritusta päärynästä juustohöylällä lastuja ja levitä vadille.
Nostele päälle savulohiviipaleet.
Purista salaatille sitruunamehua. Mausta, rouhaisuilla mustapippuria
ripauksella suolaa. Pirskottele lopuksi oliiviöljyä ja levitä päälle kevätsipulia.
Siikasalaatti omena-jogurttikastikkeella
Levitä salaattivadille huuhdeltua ja revittyä friseetä.
Ripauta hieman suolaa ja oliiviöljyä
Pilko kurkkua ja suippopaprikapala. Levitä salaatille.
Nostele keskelle keoksi uunisiikaa paloina. Päälle tuoretta tilliä
Sekoita kastike.
1 keskikokoinen omena kuorittuna, siemenkota poistettuna ja raastettuna
1 1/2 dl turkkilaista jogurttia
1 pieni valkosipulinkynsi raastettuna
mustapippuria, suolaa ja hunajaa
Sekoita ainekset keskenään.
Tässä koko kimara annoksena lautasella.
Ripottelin perunoille vielä kevätsipulia.
Onpa herkullisen näköistä - taas kerran.
VastaaPoistaJa taas kerran - kiitos vinkistä; noita hedelmiä aion kokeilla kalan kanssa tarjottavissa salaateissa itsekin.
Hyvää vappuiltaa sinne!
Kiitos. Päärynä sopåii lohelle hyvin. Omenajugurttikastike myös.
PoistaIhanan raikkaan näköiset salaatit. Onneksi mennään kohti kohti kesää ja salaattiaineisten parasta aikaa!
VastaaPoistaKiitos Merja. Salaatit vain paranevat ja valikoima lisääntyy.
Poista