lauantai 30. toukokuuta 2015

Juhlallinen lohikeitto

 Nyt on paras lohikeitto, mitä olen syönyt. Täyteläisen hyvää.

400 g merilohifilettä (kirjolohikin käy) kuutioina
1 rkl voita, 1 tl currya, vajaa tl ruususuolaa
1 dl purjoa silputtuna, valkoinen osa 
2 rkl vehnäjauhoja
3 perunaa kuutioituna
 6 dl kasvislientä
1 isohko porkkana raastettuna
3/4 dl rasvatonta maitoa ja 3/4 dl kermaa
tilliä tuoretta
Kiehauta kasvisliemi.
Poista lohifileestä nahka ja kuutioi filee.
Leikkaa purjon valkoinen osa silpuksi.
Kuori ja kuutioi perunat. Raasta porkkana karkeahkoksi.
Kuumenna voi kattilassa. Lisää curry ja kuullota hetki,
lisää purjo, kuullota. Lisää vehnäjauhot ja ruskista hetki.
Lisää useassa osassa  kiehuva kasvisliemi vatkaten. Lisää suola.
Lisää porkkanaraaste ja perunakuutiot. Anna kiehua, kunnes perunat ovat melkein kypsiä.
Lisää lohikuutiot ja anna niiden kypsyä kiehuvassa liemessä.
Lopuksi on aika lisätä kerma-maito ja keitto saa kiehahtaa. Tarkista maku.
Annostele ja ripottele pinnalle tuoretta tilliä.

Herkku vielä kerran kuvana.

5 kommenttia:

  1. Lohikeitto on ainut kalakeitto mitä syön. Ja parhaan lohikeiton olen aikoinani syönyt, kun opiskelija-aikana yksi lääkäriopiskelipoika halusi kokata kaveriporukalle - olen yrittänyt vuosikausia tehdä keiton samalla tavalla kuin hän, mutta niin hyvää siitä en ole saanut.
    Sinun keitossasi on mausteita, joita en ole ajatellut ollenkaan lohikeittoon - sietääpä kokeilla;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla tätä versiota. Minä ihastuin heti. Yllättävää, miten porkkanaraaste antaa makua . Johtuneeko juuri siitä, että se lisätään raasteena. Curry sopii myös mausteena.

      Poista
  2. Totta. Pitääpä minunkin kokeilla, vaikuttaa maukkaalle ohjetta lukiessa. Minä kun olen tehnyt aina paljon yksinkertaisemman, mutta aina oppii uutta! Kiitos vinkistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on kokeilemisen arvoinen. Helppo tämäkin on loppujen lopuksi.

      Poista
  3. Kiitos, paras kalakeitto-ohje!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.