perjantai 8. toukokuuta 2015

Savulohta perunalohkoilla

 Tänään illallinen oli tavallista myöhemmin.
Aikaa sen valmistamiseen ei kulunut kuin puolisen tuntia.
Lopputulos näyttää hyvältä ja sitä se myös oli.

kaksi annosta
Kolme isoa  perunaa kuorittuina ja viipalelohkoiksi leikattuna
keitetään suolalla maustetussa vedessä al denteksi
voita nokare ja rypsiöljyä pari rkl kuumennetaan pannulla
lisätään perunalohkot ja suikaloitu puolikas sipulista
kuullotetaan hetki, lisätään paprikaa, mustapippuria ja ripaus suolaa
paistetaan keskilämmöllä käännellen.
Savustettu 400 g kirjolohifileepala leikataan lohkoiksi
Sekoitetaan kastike, 1 dl turkkilaista jogurttia, 2 rkl kermaa, 2 rkl kurkkusalaattia,
 1 tl dijonsinappia, ripaus suolaa, mustapippurirouhetta, hunajaa ja tillisilppua
Kootaan annokset. Lisätään lautaselle kirsikkatomaatteja, tilliä,
kurkkua ja friseetä sekä ripaus oliiviöljyä.
Ruokajuomana oli omenamehu.

*****
Nautitaan vielä hetki kevään kauneudesta


Koivun lehdet ovat jo puhjenneet hiirenkorville.
Taivas on sateen jälkeen sininen.
 
Syreenipensaan lehdet ovat jo kasvunsa puolivälissä.
Lehtihangoissa kukka-aihiot vielä piilossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.