Tänään olin lähikunnassa mielenkiintoisella retkellä, johon kuului päivällinen
merenrantapaviljongissa. Ruoka oli erittäin hyvää, etenkin varhaisperunat,
jotka oli "ryppypaistettu" uunissa. Kokeilen niitä joskus.
Ennen lähtöä söimme kevyen lounaan, kevyttä on tietysti keitto.
Keittoainekset noukin jääkaapista, porkkanaa, pala varhaiskaalia, pari omenaa, purjopala.
2 vihreää omenaa kuorittuna ja pilkottuna
1 iso porkkana pestynä ja lantteina
pala varhaiskaalia suikaloituna
10 cm pala purjon valkoista osaa pienittynä
merisuolaa, mustapippuria , basilikaa
7 dl kiehuvaa kasvislientä
rypsiöljyä
1 1/2 dl notkeaa koskenlaskijajuustoa
Kuumenna rypsiöljy pannulla.
Nostele pannulle kaikki raaka-aineet mausteineen.
Kuullota muutama minuutti.
Nostele pannun sisältö kiehuvaan kasvisliemeen.
Keitä kypsäksi ja soseuta.
Lisää notkea koskenlaskija keittoon ja anna sen sulaa.
Leikkasin muutaman melonikolmion keittokulhon reunalle.
Ne ovat raikas aloitus aterialle.
Hyvää oli! Näillä määrillä tehtynä oli naftisti kahdelle nälkaiselle aikuiselle, enemmänkin olisi mennyt!
VastaaPoista