sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Raakamakkarapihvit ja lämmin perunasalaatti

 Tänään oli leppoisa päivä. Tein mahdollisimman helppoa, mutta herkullista ruokaa.
Onnistuin omasta mielestäni tavoitteessani. Ei kaduttanut vaikka emme lähteneet ulos
tungokseen syömään. Juhlitaan sitten joku toinen kerta ns julkisesti.

Raakamakkarapihvit
500 g siskonmakkaroita ( 8kpl pihvejä)
rypsiöljyä paistamiseen
Vedä makkaraliha ulos kuoresta kulhoon..
Sekoita tasaiseksi. Kuumenna rypsiöljytilkka pannulla.
Nostele lusikalla "taikina" pihveiksi pannulle.
Paista pihvit n 2 minuuttia per puoli. Nosta kulhoon folion alle ja
siirrä pihvit odottamaan 70-asteiseen uuniin. 

Lämmin perunasalaatti 2 annosta
5 perunaa kuorittuna ja lohkoina
1 porkkana kuorittuna ja lohkoina
Keitä juurekset suolalla maustetussa vedessä al denteksi
Paista perunat rypsiöljyssä, lisää mukaan pala purjoa silputtuna, 
1 tl kuivattua basilikaa ja rouhaisu mustapippuria.Paista kypsäksi.
Puolita 6 isoa kaprista ja lisää perunoille. 
Sekoita kastike,  2 rkl sitruunamehua, 1 rkl omenaviinietikkaa,1 rkl oliiviöljyä,
1 tl dijonsinappia, ripaus sokeria
Lisää mukaan silputtua persiljaa
Kaada kastike sekoittaen perunoille.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.