Raparperit ovat nyt parhaimmillaan.
Kannoin korteni kekoon, kuten moni muukin on tehnyt. Tein raparperista jälkiruokaa.
Tosin oikaisin hieman. Ostin kaupasta pullapitkon. Pitkon, jonka kääreessä luki
Suomessa letitetty. Ihmettelin, missä lienee taikina tehty. Kysyin kassalla taikinantekomaata.
Eipä hän tiennyt. Toivon, että ei Viroa kauempana. Pullapitko oli ihan hyvää.
Raparperista keitin marmeladisokerin avulla hilloa.Sokerimäärä on huomattavasti pienempi
kuin perinteistä sokeria käytettäessä ja keittoaika lyhyempi.
Raparperihillo
1/2 l paloiteltua raparperia (huuhtele ensin ja vedä kuori pois)
n 90 g marmeladisokeria ja 2 rkl vettä
Keitä noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä ja jähmettyä
Köyhät ritarit
Leikkaa pullapitkosta viipaleet
Kasta ne munamaitoon
Paista pannulla voissa molemmin puolin
Anna jäähtyä.
Levitä raparperihilloa runsaasti paistetulle viipaleelle.
Nosta päälle viipale.
Vatkaa päälle vaniljalla maustettua kermaa.
Ihan hyvältä maistuvat ilman kermavaahtoakin.
Juuri mietiskelin, että mihin käyttäisin loput raparperit pakastimesta. Täältähän vastaus löytyi :)
VastaaPoistaRaparperista tulee hyvä hillo. Tänään syötiin hillopurkin loppu vohvelien päällä.
VastaaPoista