Silakoita olen valmistanut viimeksi Turussa asuessamme. Siitä on aikaa lähes neljä vuotta.
Kalatiskillä en voinut vastustaa tätä kalaherkkua. Silakka on yksinkertaisesti valmistettuna
erinomaista. Tänään tein todella riisutun version. Jätin väliin perinteisen ruisjauhoissa pyörittelyn.
Nämä silakkapihvit maistuivat oikein maukkailta ilman jauhotustakin.
Bataatin kuorin ja leikkasin soiroiksi ja paistoin öljyttynä ja maustettuna uunissa
Salaatti oli hyvänä lisänä tässä yksinkertaisessa ateriassa.
Huuhdo, lohko ja kuori bataatti.
Leikkaa lohkoista soiroja. Ripottele bataattisoiroille hienoa merisuolaa,
mustapippurirouhetta, basilikaa ja yrttiseosta.
Lisää bataattisoiroille desin verran rypsiöljyä. Sekoita.
Kaada uunivuokaan. Paista 200-asteessa, kunnes ovat kypsiä.
Huuhdo ja valuta silakat. Mausta hienolla merisuolalla ja mustapippurirouheella.
Nosta silakkafileet vastakkain toisiinsa nahkapuoli päällimmäisenä.
Kuumenna voi pannulla tiriseväksi. Kun tirinä on hiljennyt, nostele silakkapihvit pannulle.
Paista molemmin puolin yhteensä noin 3-4 minuuttia.
Sekoita salaatiksi pehmeää friseetä, purjoa silppuna, mustapippuria, paahdettuja
sesaminsiemeniä, oliiviöljyä. Pilko päälle tomaattia ja kurkkua.
Ripottele pinnalle salaattisiemeniä.
Itse tein viimeksi silakkapihvejä nuorena aviovaimona 80-90 -luvun taitteessa. Pitäisköhän taas tekaista..
VastaaPoistaKannattaa kokeilla. Silakka on makunsa puolesta mielestäni sieltä maistuvammasta päästä.
PoistaIsälläni on keliakia, joten äitini on pitkään paistanut sekä silakat että muikut ilman jauhokuorrutusta ja musta ne vaan on parempia kuin jauhoitetut versiot.
VastaaPoistaMinäkin tykkäsin nyt, että jauhotus on aivan turhaa. Teen jatkossa aina näin.
Poista