maanantai 4. toukokuuta 2015

Mausteinen jauheliha-perunavuoka

Tänään käytin tortilloista ylijääneen jauhelihan ja tacokastikkeen sekä Felixin kurkkusalaattia
jauheliha-perunavuokaan. Tämä ruoka yllätti, se oli suussasulavan hyvää. 
Perunoiden sekaan pilkoin vielä isohkon palsternakan.

noin neljä annosta
6 perunaa Lapin puikulaa. kuorittuna ja kapeina lohkoina
1 isohko palsternakka kuorittuna ja kapeina lohkoina
2 sipulia silputtuna
rypsiöljyä, suolaa, sokeria
300 g jauhelihaa ruskistettuna, mausteina cajun, chili, maustepippuri, savupaprika, suola
1 dl kurkkusalaattia esim Felix
2 dl kermaa ja 1 rkl vehnäjauhoja
1 dl tacokastiketta miedohko

Kuori ja lohko tikuiksi perunat ja palsternakka
Keitä suolalla maustetussa vedessä kypsiksi.
Kuullota sipulisilppu rypsiöljyssä. Mausta ripauksella suolaa ja sokeria.
Ellei jauheliha ole jo maustettua ja kypsytetty, niin ruskista jauheliha ja mausta.
Sekoita kerma, vehnäjauhot ja tacokastike.
Kokoa ainekset vuokaan. Ensin peruna-pasternakkatikut. Sekoita niiden joukkoon
sipulit. Päälle jauhelihaseos, kurkkusalaatti. Lopuksi kaada mukaan kerma-tacokastikeseos.
Paista 250-asteessa noin 15-20 minuuttia.   
Ripottele pinnalle persiljasilppua.

 Persiljasilppua ja kirsikkatomaatteja annoslautasille.


2 kommenttia:

  1. Tulin opinahjosta kotiin ja istuin tietokoneelle. Päädyin blogiisi. Ihanan rauhoittavaa selata esteettisesti upeita otoksia ruoasta. Kiitos. Jaksan jatkaa töihin vielä tänä iltana.

    VastaaPoista
  2. Olipa ihana kuulla, että blogistani välittyi tyynnyttävä tunnelma. Tämä on paras kiitos, mitä voi saada. Kiitos.
    Hyvää jatkoa sinulle.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.