lauantai 9. toukokuuta 2015

Pekonirisotto

 Pitkästä aikaa tein tänään risoton. Valitsin vähärasvaisemman amerikan pekonin
tällä kertaa. Lisäsin mukaan vielä ison herkkusienen.
Poikkesin perinteisestä risotosta, en käyttänyt valkoviiniä enkä parmesaania.
Siitä huolimatta risotto oli hyvää.
Valkoviiniä joimme ruokajuomana. Arborioriisi on
kuitenkin ehdoton risottoon, sitä käytin.

Pekonirisotto 2 annosta

reilu 2 dl arborio riisiä
6 dl kasvislientä
1 salottisipuli pienittynä ja 1 valkosipulinkynsi pienittynä
120 g amerikanpekonia pienittynä
1 iso herkkusieni paloiteltuna, ripaus suolaa
rypsiöljyä
vajaa desi emmental-mozzarellaraastetta
persiljaa
Kiehauta kasvisliemi. Ruskista pekoni pannulla. Siirrä odottamaan
Lisää pannulle, jossa on pekonirasvaa, hieman  rypsiöljyä.
Kuullota riisi. Lisää mukaan pienityt sipulit ja sienisilppu.
Ruskista hetki. Kaada vähitellen pannulle kasvislientä sekoittaen..
Lisää kasvislientä n 20 minuutin ajan, kunnes riisi on sopivan kypsää.
Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa (en lisännyt).
Lisää mukaan pekoni, jätä hieman ns koristeluun. Sekoita mukaan juustoraaste. 
Annostele . Lisää annoksille persiljaa ja pekonisilppua.
 
Salaatin tarjosin erikseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.