Ostin jokin aika sitten pakasteseitä. Ajattelin, että palaan muistelemaan 1980-lukua.
Silloin olen viimeksi sietiä syönyt. Aikaa on vierähtänyt, joten nyt on hetki
viritellä muistot esiin. Muistelin, että se oli kalakeittoa enimmäkseen, jota silloin tehtiin.
Kyselyni perusteella olen ymmärtänyt, että tänään kalapuikot ovat tarhalaisten herkkua.
Sanomattakin on selvää, että tämä ruoka on nopeaa ja helppoa.
Pakasteseiti nostetaan reiluksi puoleksi tunniksi huoneenlämpöön.
Ja sitten alkaa paistaminen, joka kestää noin 10 minuuttia ja hetki haudutusta.
Paistetut seitifileet
Uudet perunat ja melonisalaatti
400 g pakasteseitiä eli 4 filettä
1 kananmuna ja 1 dl kermamaitoa
1 dl korppujauhoja
hienoa merisuolaa, mustapippuria, chiliä, tilliä
paistamiseen voita
Kastele kohmeiset seitifileet (filee saa olla kaksinkerroin kuten pakastettu)
kerman ja maidon seokseen. Sekoita korppujauho ja mausteet.
Pyöritä molemminpuolin fileitä korppujauhossa.
Nosta pannulle, jossa voin tirinä on jo lakannut. Alenna lämpöä hieman.
Paista seitiä 5 minuuttia per puoli . Käännä lämpö pois ja nosta pannun päälle
kansi ja jätä fileet odottamaan hetkeksi.
Keitä ruotsalaiset uudet perunat (tai suomalaiset jos niitä jo on)
Sekoita salaatti, pehmeää friseetä, kurkkua ja sitruunainen vineigrette-kastike,
lisää salaatille meloniviipaleita.
Lisää pöydässä seitille vielä sormisuolaa. Tämä kala tarvitsee
makujen herättämiseksi pikkasen enemmän suolaa kuin tavallisesti
kalaan käytät. Vielä voit lisätä voinokareen sulamaan seitin päälle,
kala saattaa olla vähän kuivaa. Toisena vaihtoehtona on nostaa pieni kermakannu
pöytään. Kannussa kermaa, joka on maustettu sormisuolalla.
Näitä juttuja ei käytetty 1980-luvulla, mutta maku on muuttunut.
Nyt on kostutettava kuiva seiti kermalla.
Tosi hyvä ohje. Tylsemmästäkin raaka-aineesta tuli oikein makoisaa... Kiitos tästä... 8)
VastaaPoistaMitäs se muna tässä tekee?
VastaaPoista