tiistai 12. toukokuuta 2015

Taginepataa ja korvasieniä


Otin tänään pitkästä aikaa taginepadan käyttöön.
Haudutin mehukkaan naudanlihapadan.
Löysin eilen muutaman korvasienen. Esivalmistelin ne, huuhtelin ja kiehuttelin
viisi minuuttia. Kaadoin veden pois, huuhtaisin ja lisäsin veden, kiehuttelin taas 5 minuuttia.
Huuhtaisin ja valutin hyvin. Tänään paistoin ne pannulla lisukkeeksi.
Korvasienet olivat pieniä, tummia  ja vastanousseita.
 Tummia lähes mustia ne ovat vielä paistamisen jälkeenkin.

Taginepata naudanlihasta
 
500g naudanlihaa paloiteltuna
1 iso sipuli suikaleina
2 valkosipulinkynttä pilkottuna
suolaa, mustapippuria, paprikaa, korianteria
1 porkkana paloiteltuna
rypsiöljyä
2 1/2 dl lihalientä
Ota liha huoneenlämpöön tunti ennen valmistusta.
Suikaloi ja pieni sipulit
Ruskista lihapalat kuumassa rypsiöljyssä kahdessa erässä.
Nosta lihat pataan. Lisää pannulle vesi ja lihaliemikuutio.
Kaada kiehuva lihaliemi pataan.
Kuullota sipulit ja porkkana rypsiöljyssä. Lisää pataan.
Lisää pataan mausteet.
Kypsennä miedolla lämmöllä, kunnes liha on täysin mureaa.
Tarjosin lisukkeina perunamuusia, salaattia ja paistettuja korvasieniä.

Nyt odotellaan raparperin kypsymistä.
Lähiviikkoina saadaan jo poimia ensimmäiset. 

2 kommenttia:

  1. Täällä Turussa raparperit ovat jo varsin muhkeita. Tänään suunnitelmissa joko raparperi-kaurapaistos tai raparperipiirakka :)

    VastaaPoista
  2. Raparperi kasvaa nopeasti, kun aurinkoa on. Toivottavasti saan pian myös tehdä kaurapaistosta raparperilla.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.