keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Broilerin ohutfileet ja uunikasvikset

 Ostin ohuen ohuita broilerifileitä, näin luki pakkauksessa.
Ohuet fileet kypsyvät pannulla muutamassa minuutissa.
Päätin kuitenkin napata uunin päälle ja aloitin uunikasviksilla.

Pesin hyvin Lapin puikulat ja porkkanat, en kuorinut niitä.
Leikkasin sopiviksi lohkoikksi pituussuunnassa, Otin vielä puolikkaan
kukkakaalin. Huuhdoin  ja erottelin nupuiksi. Maustoin peruna- ja porkkanalohkot
kulhossa. Ensin rypsiöljyä loraukset ja seuraavaksi suolaa, mustapippurirouhetta,
paprikaa, paahdettuja sesaminsiemeniä ja sinapinsiemeniä. Sekoitin ja nostin
uunivuokaan. Kukkakaalinuput laitoin vuokaan myös. Päälle rypsiöljyä, suolaa, basilikaa.
Kypsensin uunin 200-asteessa noin 40 minuuttia.

Broilerifileet
Kuivasin broilerifileet talouspaperilla. Kierittelin mausteseoksessa, jossa on currya, valkosipulia, mustapippuria, korianteria ja ripautin myös suolaa mukaan.
Fileet saivat hetken maustua huoneenlämmössä.
Paistoin kuumassa rypsiöljyssä noin 2 minuuttia per puoli. Nostin vuokaan ja folio päälle.
Tein kastikkeen sillä aikaa, kun broilerifileet vetäytyivät.

Kreikkalaista jogurttia, mustapippuria, paahdettuja sesaminsiemeniä, puristettua sitruunamehua
ja raastettua sitruunakuorta sekä ripaus suolaa ja sokeria
 Tässä uunista otettuna kasvikset ja broilerifileet.
Ripottelin annoksille persiljaa.
Lisukkeena on perussalaatti, johon silppusin kevätsipulia.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi.