Viimeinen pala hirveä lähti pakasteesta sulamaan pari päivää sitten.
Tänään valmistin hirvipaistin keittämällä. Aikaisemmin olen kypsentänyt uunissa.
Nyt kokeilin pitkään miedolla lämmöllä keittämistä.
Onnistuihan se. Paistista tuli kypsää ja mehevää, johtuneeko se liemestä.
n 1 kg hirvipaisti huoneenlämmössä n 1 tunti
1, 2 l lihalientä kiehuvana (lihaliemikuutioista)
6 isohkoa porkkanaa suorakaiteina
3 isohkoa sipulia lohkoina
2 rosmariininoksaa, 2 laakerinlehteä
12 kpl kokonaista maustepippuria, ruususuolaa
Kiehauta lihaliemi. Pyyhi paistinpinnat, leikkaa kalvot pois.Hiero suola pintaan
Kuori porkkanat ja sipulit. Palo porkkanat suorakaiteiksi ja sipulit lohkoiksi.
Lisää paisti kiehuvaan liemeen, saa juuri ja juuri peittyä.
Lisää porkkanat ja sipulit, rosmariini ja laakerilehdet, maustepippurit.
Anna paistin kiehua miedohkolla lämmöllä noin 4 tuntia. Kääntele välillä.
Anna vetäytyä ennen leikkaamista.
Ota porkkanat liemestä talteen, ne ovat aterian lisukkeena.
Perunamuusi sopi hirvenlihan seuraksi.
Siivilöi liemi ja valmista siitä kastike.
Kiehauta liemi ja lisää maissijauhoja. Anna kypsyä hetki.
Lisää ruokakermaa ja savupaprikaa. Tarkista maku ja lisää suolaa.
Tämä annos kastikkeella. Mukana on pihlajamarjasosetta.
Hirvipaisti viipaloituna.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.