lauantai 4. huhtikuuta 2015

Paistettu lohifile ja kapriskastike

Nyt täytyy tulla toimeen vain yhdellä kuvalla.
Kesken kuvauksen loppui akusta virta.
Ruoka oli syötävä heti lämpimänä, akkujen latauksia ei ollut aikaa odottaa.
Postaan tämän ruuan siksi, kun kapriskastike on parasta pitkään
aikaan mitä lohen päälle olen laittanut.

800 g merilohifilettä
Kuivaa ja fileoi lohi nahattomaksi
Halkaise filee pituussuunnassa ja leikkaa sopiviksi paloiksi.
Mausta suolalla.
Valmista kastike.
4 isoa kaprista piennittynä, ripaus suolaa, mustapippuria rouhneena
50 g voita (pehmensin mikrossa)
Sekoita ainekset keskenään 
Paista lohifileet kuumalla pannulla auringonkukkaöljyssä.
Paistoaika 2 minuuttia per puoli.
Keitä esim lohkoiksi puolitettuja uusiaperunoita lisukkeeksi

Annostele lautasille ja lisää mukaan kapriksia, sitruunaviipale sekä salaattia.
Kuten huomaatte, kaprisvoi on sulanut lämpimän fileen päällä.

Nyt viimeistelen suklaa-vadelmajuustokakun jälkiruoaksi.
Siitä postaan huomenna.
 

4 kommenttia:

  1. Kiitos taas vinkistä! Lohi on minun vakioruokaani - hyvää kun on ja helppo ja nopea valmistaa, mutta on kiva kokeilla siihen vähän uusiakin maustamistapoja ja kastikkeita:)
    Oikein hyvää pääsiäisen jatkoa!

    VastaaPoista
  2. Kiitos, samoin sinne sinulle.

    VastaaPoista
  3. Voi kun näyttää hyvältä. Lohi maittaa. Ja tuo kastike kuulostaa herkulliselta, sitä pitää kokeilla.
    Kiitos kivasta reseptistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla isot kaprikset ovat tosiaan kastikkeessa hyviä ja myös lisukkeena

      Poista

Kiitos kommentistasi.