Tyhjensin tänään jääkaapin juures- ja vihannesosastoa.
Valitsin illallisaineiksi punajuuria, porkkanoita ja lanttua.
Kyssäkaali olisi tullut mukaan, mutta se oli nahistunut ja sai mennä biojätteeseen.
Salaattia minulla on aina jääkaapissa, tällä kertaa jääsalaattia.
Käytin myös vuohenjuustokiekon ja punajuurigratiiniin emmentalia raasteena.
Uunijuurekset
2 isoa porkkanaa ja puolikas lanttu, pala purjoa.
Kuori juurekset, kuutioi lanttu ja paloittele porkkana soiroiksi.
Lisää juureksille auringonkukkaöljyä sekoittaen.
Mausta, ruususuola, mustapippuri, cayennepippuri, savupaprika, ruokosokeri
Silppua pala purjoa ja sekoita se ja mausteet juureksille
Kypsennä 200-asteessa noin 25-30 minuuttia.
Lisää muutaman loppuminuutin ajaksi pinnalle viipaloitu vuohenjuusto.
Punajuurigratiini
2 isoa punajuurta kuorittuna ja viipaloituna
nokare voita
Paista muutama minuutti voissa pannulla.
Mausta, ruususuola, mustapippuri, ruokosokeri, muutama rosmariinilehti
Kaada punajuuriviipaleet uunivuokaan.
Raasta pinnalle emmentalia. Nosta vuoka 200-asteiseen uuniin.
Anna kypsyä puolisen tuntia.
Kuvassa porkkana ja lanttu vielä ilman vuohenjuustoa.
Lisäsin sen ja vuoka meni muutamaksi minuutiksi uuniin.
Lämmin uunijuuressalaatti oli hyvä illallinen
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.