tiistai 7. huhtikuuta 2015

Päärynäpiirakka

 Päärynät olivat jo kypsyneet sopivan pehmeiksi huoneenlämmössä. Nyt oli sopiva hetki
valmistaa niistä  vaikkapa piirakkaa. Löysin Raision sivuilta näppärän ohjeen ja
niinpä ryhdyin tuumasta toimeen.

Päärynäpiirakka

1 dl Flora juoksevaa kasvisrasvaa
1 muna
1/2 dl siro-sokeria
1 1/2 dl elovena täysjyväkaurahiutale+vadelma (muukin käy)
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Sekoita kaikki ainekset keskenään. Painele voidellun  24 cm:n uunivuokaan.
Täyte
4 keskikokoista päärynää kuorittuina ja kuutioituna
Levitä pohjan päälle.

 1/2 dl flora juoksevaa kasvisrasvaa
1/2 dl siro-sokeria, 1 tl vaniljasokeria
1 1/2 dl elovena täysjyväkaurahiutale+vadelma tmv
Sekoita ja levitä piirakan pinnalle.
Paista 200-asteessa alatasolla noin 30 minuuttia

Maistuu parhaalta jäähtyneenä.
Voin kertoa, että tämä on yksi maukkaimmista piirakoista joita olen tehnyt.
Kaiken lisäksi nopea ja helppo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.