Päärynät olivat jo kypsyneet sopivan pehmeiksi huoneenlämmössä. Nyt oli sopiva hetki
valmistaa niistä vaikkapa piirakkaa. Löysin Raision sivuilta näppärän ohjeen ja
niinpä ryhdyin tuumasta toimeen.
Päärynäpiirakka
1 dl Flora juoksevaa kasvisrasvaa
1 muna
1/2 dl siro-sokeria
1 1/2 dl elovena täysjyväkaurahiutale+vadelma (muukin käy)
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Sekoita kaikki ainekset keskenään. Painele voidellun 24 cm:n uunivuokaan.
Täyte
4 keskikokoista päärynää kuorittuina ja kuutioituna
Levitä pohjan päälle.
1/2 dl flora juoksevaa kasvisrasvaa
1/2 dl siro-sokeria, 1 tl vaniljasokeria
1 1/2 dl elovena täysjyväkaurahiutale+vadelma tmv
Sekoita ja levitä piirakan pinnalle.
Paista 200-asteessa alatasolla noin 30 minuuttia
Maistuu parhaalta jäähtyneenä.
Voin kertoa, että tämä on yksi maukkaimmista piirakoista joita olen tehnyt.
Kaiken lisäksi nopea ja helppo.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.