Espanjalaiset parsat olivat kovin ohuita. Päätin tehdä niistä lasagnea.
Vain nuput eivät joutuneet lasagnen täytteeksi, varret paloittelin lasagnen sisään.
En myöskään keitellyt kastikkeita. Valkoinen kastike syntyi tuorejuustosta ja jogurtista.
Vihreä kastike oli basilikapestoa ja viimeisenä ennen juustoraastetta levitin terttutomaattipaloja
Kuten näette parsanuput sopivat hyvin pinnalle.
3-4 annosta
6 kpl lasagnelevyjä täysjyvä
1 prk /90g basilikapestoa
1 puntti parsaa
1 iso sipuli hienonnettuna ja 2 valkosipulinkynttä raasteena
2rkl voita
200 g tuorejuustoa philadelphia
1 1/2 dl kreikkalaista jogurttia
viher- ja mustapippuria rouheena ja ruususuolaa
2 dl mozzarella-emmentaljuustoraastetta
2 dl pieniä terttutomaatteja pilkottuna
kourallinen rucolaa silputtuna
1 dl rasvatonta maitoa
Huuhdo ja paloittele parsat Jätä nuput ehjiksi.
Kypsennä parsoja suolalla maustetussa vedessä noin 2 minuuttia.
Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä. Erottele nuput erilleen.
Levitä lasagnevuuan pohjalle pestoa noin puolet purkista.
Levitä vuokaan lasagnelevyjä (3 kpl sopi minulle)
Kuullota sipulit voissa ja sekoita mukaan parsapalat.
Sekoita tuorejuusto, jogurtti ja mausteet tasaiseksi.
Levitä lasagnelevylle. Levitä parsa-sipuliseos ja päälle puolet juustoraasteesta
Levitä loput lasagnelevyt, pesto ja kaada päälle rasvaton maito,
silputtu rucola, pilkotut tomaatit.
Levitä pinnalle loppu juustoraaste.
Kypsennä 175-asteessa noin 30-40 minuuttia, kunnes lasagne on kypsää.
Levitä pinnalle parsannuput.
Lisukkeeksi rucolasalaattia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.