Ahvenanmaan pannukakkua syötiin tänään illalliseksi ja syödään vielä
aamullakin aamiaispöydässä. Valitsin Dansukkerilta ohjeen ja se oli hyvä valinta.
Pannukakku oli suussasulavan hyvää. Sekoitin vadelmahilloa, jonka keitin villivadelmista
syksyllä, ja mustikoita pannukakulle hilloksi.
*
Ensin keitetään mannapuuro. Jos on manna- tai riisipuuroa jäänyt, ne tietysti käytetään.
5 dl maitoa ja 3/4 dl mannasuurimoita keitetään puuroksi n 5 minuuttia.
Annetaan jäähtyä.
4 kananmunaa
1 dl sokeria
5 dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl kardemummaa ( tai kanelia)
2 tl vaniljasokeria
1/2 tl ruususuolaa
75 g sulatettua voita
Sekoita munat kevyesti vatkaten.
Vispaa mannapuuroon maito. Lisää munaseos.
Sekoita jauhoihin mausteet. Sekoita huolellisesti nesteeseen.
Sulata voi ja lisää taikinaan.
Anna vetäytyä noin 30 minuuttia.
Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.
Paista 225-asteessa noin 30-35 minuuttia.
Tarjoa esimerkiksi vadelma-mustikkahillon kera.
Voit vispata annoksille kermavaahtoa tai jogurttivaahtoa.
Otin pitkästä aikaa käyttöön Arabian Kaira-lautaset.
Jotenkin ne sopivat tähän pannukakkuaterialle.
Marimekon musta Unikko-kulho on uusi ostos.
Se toimi hilloastiana..
Kiitos! On niiin ihana lukea reseptejäsi, tuntuu kuin melkein olisin pöydässäsi istumassa !
VastaaPoistaKiitos Irja, oli kauniisti sanottu.
PoistaOlen tuota pannukakkua maistanut ensimmäistä kertaa eräällä golfkerholla Ahvenanmaalla - ja hyvää oli.
VastaaPoistaKotona yritin pariin kertaan sitä tehdä, mutta meidän muu perhe ei tuosta kardemumman mausta innostunut - mutta nythän voisin yrittää uudelleen, kun lapset ovat jo pesästä lentäneet. Isännälle maistuu kaikki, missä on sokeria;)
Kardemumman voi jättää pois ja korvata kanelilla. Minäkään en ennen käyttänyt kardemummaa, kunnes johonkin kakkuun käytin ja huomasin,
Poistaettä se tekee ihanan makean maun .