Lähikaupan liha-altaasta hurahdin valitsemaan Atrian viljaporsaan uunilihan.
Valmistin sen Atrian suosittelemalla tavalla kypsyttämällä pitkään uunissa.
Enkä katunut, lopputulos oli niin mehukkaan hyvä, että ajattelen jo tätä kinkun asemasta
joulupöytään. Liha on naturelli, joten sen voi maustaa oman valintansa mukaisesti.
Liha kypsyi yksinkertaisesti näin
Ota liha huoneenlämpöön tunti ennen uuniin laittoa.
Mausta kimpale hieromalla pintaa ruususuolaa (900 g/ 2 tl suolaa),
jauhettua maustepippuria, meksikolaista maustesekoitusta paprikaa, chiliä ym.
Nosta liha uunivuokaan. Lisää pinnalle 3 rkl rypsiöljyä.
Laita uunin 200-asteeseen noin 30 minuuttia, alenna lämpö 150-asteeseen.
Anna hautua noin 2 1/2 tuntia. Laita folio vuoan päälle, käännä uuni 50 asteeseen.
Anna lihan olla uunissa, kunnes kaikki muu on valmiina ja ateriointi alkaa.
Valmistin lisukkeeksi perunamuusin. Sopi hyvin.
Lisäksi pyöräytin pienen salaatin, jossa keräsalaattia,
päärynää ja tomaattia, sitruunamehua ja oliiviöljyä.
Kastikkeena on rosepippurikastike.
Kevyesti paahdettuja jauhoja, maitoa, rosepippurirouhetta, suolaa ja voita.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.