torstai 30. lokakuuta 2014

Gulassikeitto klimpeillä

 Ostin naudanlihasuikaleita, koska olin suunnitellut tekeväni gulassikeittoa.
Unkarissa käydessäni nautin sikäläisestä gulassikeitosta, se oli aina hyvää eikä
pettymyksiä tullut. Tämä keittoni on lähellä unkarilaista. Mies oli muutaman kerran 
maininnut, että löytyisikö keittoa, johon voisi lisätä klimppejä pohjalaisittain sanottuna. 
Tänään koitti päivä ja keitto, johon klimpit sopisivat. Täytyy myöntää, että oli hyvä valinta.

Gulassikeitto klimpeillä   4:lle
1 iso sipuli pilkottuna
10 g voita
1 rkl paprikajauhetta
2 tl korianteria jauheena
400 g naudanpaistia suikaleina
1 tl ruususuolaa
1 raaka ja kuorittu peruna raasteena
1 rkl tomaattipyrettä
1 l kasvislientä kiehautettuna (2 fondipalaa)
5-6 perunaa kuorittuna ja kuutioituna
1 suippopaprika suikaleina
Klimpit
2 dl vehnäjauhoja, 1 muna ja ripaus suolaa
Sekoita tasaiseksi.
Pyöritä kevyesti taikinasta pyöreitä klimppejä.

Kuori ja pilko sipuli. Paista sipulit voissa kullanruskeiksi. Lisää paprikajauhe,
korianteri ja lihasuikaleet sekä raastettu peruna. Hauduta kannen alla  sekoittaen 10 min.
Lisää tomaattipyree ja kolme desiä kasvislientä. Hauduta noin 40 minuuttia, kunnes
liha on mureaa. Paloittele perunat ja paprika. Lisää ne keittoon sekä loput kasvisliemestä.
Keitä, kunnes perunat ovat pehmeitä. Lisää loppuvaiheessa klimpit. Hauduta 10 minuuttia.


Jälkiruoaksi sopivat hyvin hedelmät.
Ranskalaiset vihreät omenat ovay nyt parhaimmillaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.