Tänään muhivat kaalikääryleet uunissa.Todellakin muhivat, sillä laitoin ne 100-asteeseen
siksi aikaa, kun kävin kuntosalilla. Kun ruoka oli lautasella olin niin hajamielinen, että hetkeksi
unohdin valokuvaamisen ja söin jo puolet ensimmäisestä kääryleestä.
Se näkyy kyllä, mutta siitä huolimatta napsaisin kuvan.
Kaalikääryleet sienitäytteellä
1 valkokaali suolavedessä keitettynä
Täyte
1 1/2 dl puuroriisiä
400 g suppilovahveroita tuoreita ja pienittynä
1 iso sipuli pilkottuna
2 rkl voita
1 dl ranskankermaa/creme fraichea
ruususuolaa, mustapippuria, kuivattua basilikaa, paprikaa
4 dl kaalin keitinlientä ja 1 kasvisliemikuutio kiehautettuna
Pinnalle
tummaa siirappia ja voinokareita
Keitä kaali suolatussa vedessä melkein kypsäksi.
Koverra kanta pois ja irrottele lehdet ehjinä.
Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan suolatusa vedessä.
Hienonna ja kuullota sipuli voissa pehmeäksi. Puhdista sienet ja pilko ne pieneksi.
Sekoita täytteen ainekset tasaiseksi.
Poista lehdista ruodin paksu tyvipää ja ohenna ruotia tarvittaessa.
Levitä kaalinlehdet työpöydälle. Nosta jokaiselle reilu ruokalusikallinen täytettä.
Kääri tiukaksi kääryleeksi. Lado kääryleet voideltuun kahteen (tai yhteen) vuokaan.
Ota kaalin keitinlientä talteen noin 4 dl ja kiehauta siihen kasvisliemikuutio.
Kaada vuokiin kasvislientä, jolla voit valella kääryleitä paiston aikana.
Valuta päälle siirappia ja lisää pinnalle voinokareet.
Paista 225-asteessa 10 minuuttia. Alenna lämpö 150-asteeseen.
Valele välillä paistoliemellä. Kypsennä 1 1/2 tuntia.
(Kypsensin 100-asteessa noin 2 tuntia.)
Salaatti kaalikääryleille
Keitetyn kaalin ns sydänosa hienonnettuna, 1 makeahko päärynä pienittynä,
kurkkua kuutioina, rucolaa, paahdettuja sesaminsiemeniä, mustapippuria,
kastikkeena hyvää oliiviöljyä
Nostele salaatti keräsalaattipedille.
Pam! Se on siinä - syksyn ehdoton ykkösruoka! Sienikaalikääryleet on niin maukkaita, että parempaa saa etsiä.
VastaaPoistaNiin onkin. Sopivaa kasvisruokaa
VastaaPoista