maanantai 20. lokakuuta 2014

Punajuuripasta

Tämä pasta on parhaimmasta päästä, ehkä kaikkien pastojen ykkönen.
Näin yksinkertaisesti se syntyy.

300 g täysjyväspagettia suolatussa vedessä keitettynä 
400 g  punajuurta melkein kypsäksi keitettynä
1 iso valkosipulinkynsi murskattuna
reilu kourallinen tuoretta  basilikaa
1 dl raastettua parmesanjuustoa
3/4 dl  siemensekoitusta
valko/rosepippuria rouheena
paahdettuja sesaminsiemeniä, ruususuolaa
 3/ 4 dl hyvää oliiviöljyä
Keitä punajuuret kuorineen al denteksi. Laita punajuuret kylmään veteen.
Kuori ja kuutioi isoiksi paloiksi.
Hienonna tehosekoittajalla valkosipuli, siemenet, basilika, mausteet,
juusto ja punajuuri öljyn kanssa pestotahnaksi.
Keitä spagetti, valuta, jätä tilkka keitinvettä  ja sekoita pesto joukkoon.
Annostele, lisää pinnalle juustoraaste ja muutama basilikanlehti.

2 kommenttia:

  1. Nam, taas kerran ainakin Mummis-House sai uuden ja herkullisen reseptin, kiitos!

    VastaaPoista
  2. Tämä on kyllä hyvä pasta

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.