tiistai 7. lokakuuta 2014

Suklaa-appelsiinipiirakka

 Leivoin tänään vieraita varten appelsiinilta ja suklaalta maistuvan piirakan.
Appelsiini ja suklaa ovat klassinen pari, kun mukaan lisää tomusokerilla makeutettua tuorejuustoa,
on lopputulos hyvää kahvipöytään.

Suklaa-appelsiinipiirakka
pohja
4 dl vehnäjauhoja
2 dl kaakaojauhoa 
2 tl leivinjauhetta
180 g voita
1 1/2 dl sokeria
2 kananmunaa
1 1/2 dl vastapuristettua appelsiinimehua
1 dl fariinisokeria
1 appelsiinin raastettu kuori, pese appelsiini hyvin
Sekoita jauhot, kaakao ja leivinjauhe keskenään. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
Lisää munat kevyesti vatkaten. Sekoita kattilassa miedolla lämmöllä fariinisokeri
ja appelsiinimehu, kunnes sokeri on liuennut.
Sekoita kuivat aineet siivilän läpi vuorotellen appelsiiniraasteen ja 
appelsiiniseoksen kanssa voi-munaseoksen joukkoon.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.tasaiseksi.
Paista pohjaa 180-asteessa noin 30 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.

kuorrute
300 g philadelphia tuorejuustoa
2 dl tomusokeria
1/2 dl vastapuristettua appelsiinimehua
1 rkl appelsiinin hienoksi raastettua kuorta
Vatkaa juusto, tomusokeri, appelsiiniraaste ja -mehu tasaiseksi.
Levitä kuorrute pohjan päälle. Lisää haluamiasi koristeita.
Leikkaa piirakka ruuduiksi.


2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi.