maanantai 13. lokakuuta 2014

Perhosmainen avokadopasta

Ostin hyvännäköisiä avokadoja. Ne ovat pehmenneet sopiviksi pari päivää
huoneenlämmössä. Tänään käytin yhden. Tein simppelin pasta-aterian. 
Meillä ei ollutkaan spagettia eikä tagliatellea, oli vain perhospastaa,
 joten se sopi tänään pastaksi yhdessä avokadon, parmesaanin ym ainesten kanssa. 

Perhosmainen avokadopasta

n 200 g perhospastaa
1 isohko kypsä avokado
1 rkl sitruunamehua
1 dl salaattisiemensekoitusta
1 1/2 dl parmesaaniraastetta
4 rkl hyvää oliiviöljyä
ruususuolaa, mustapippurirouhetta
1/2 dl pastankeitinlientä
1 valkosipulinkynsi
päälle makeita kirsikkatomaatteja ja persiljaa

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan (n 10 min)
Halkaise avokado, poista siemen ja kaavi avokadon hedelmäliha kulhoon. 
Soseuta avokado haarukalla. Lisää avokadolle sitruunamehu.
 Paahda kuumalla pannulla siemenet.
Sekoita avokado, siemenet,  parmesaaniraaste, oliiviöljy ja mausteet.
Valuta pasta. Ota talteen keitinlientä (1/2 dl) ja sekoita se avokadoseokseen.
Yhdistä seos pastaan. Tarkista maku.
Sivele annoslautaset murskatulla valkosipulikynnellä. Annostele pasta.
Lisää pinnalle kirsikkatomaatteja ja persiljaa (basilika olisi sopinut myös).

 

3 kommenttia:

  1. Herkullisen näköistä! Teen usein avokadopastaa,mutta aina joko soba-tai riisinuudeleilla,ja laitan niin hurjasti yrttejä,että omani on ihan vihreä;D

    VastaaPoista
  2. Tuohonkin olisi voinut laittaa basilikaa ja muita yrttejä. Eipä niitä ollut persiljaa lukuunottamatta.

    VastaaPoista
  3. Herkullisen näköistä! Täytyy kokeilla. Kiitos myös monista ihanista kasvisresepteistä, harvoin löytyy näin hyviä kasvisruoka ohjeita :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.