keskiviikko 8. lokakuuta 2014

Perunagratiini salaatilla

 Pitemmittä puheitta tässä on ohje maukkaaseen perunagratiiniin.

1 kg kiinteämaltoisia perunoita viipaleina
2 keltasipulia suikaleina
150 g cheddarjuustoraastetta
2 tl mustapippuria, 2 tl kuivattua timjamia, 2 tl ruususuolaa
2 prk/4dl ruokakermaa

Kuori ja viipaloi perunat ja suikaloi sipulit.
Nostele ainekset kerroksittain uunivuokaan.
Perunaa, sipulia, mausteet, juustoraaste......
Jatka, kunnes päällimmäiseksi tulee perunaviipaleet.
Kaada päälle kerma ja anna sen valua kerrosten läpi.
Kypsennä gratiini 200-asteessa uunin alaosassa noin tunti.
Tarjoa gratiinin kanssa joko jauhelihapihvejä ja/tai salaattia, kuten meillä.
Gratiini sopii tarjota  myös kalan ja pihvien kera. 

 Meillä oli perinteistä fetasalaattia.
Rucolaa, friseetä, kurkkukuutioita, päärynää.
Kastike oliviiöljy-omenaviinietikkavinaigrette.
Päälle hyvää fetajuustoa ja puolukoita.

2 kommenttia:

  1. Herkullisen näköinen gratiini!

    VastaaPoista
  2. Se oli hyvää ja sellaisenaan salaatin kanssa kokonainen ateria.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.