lauantai 18. lokakuuta 2014

Ruusukaalipaistos ja uunisiikaa

Sattumalta tuli syötyä siikaa peräkkäisinä päivinä. Siskoni soitti, että hän oli saanut
yli tarpeen pikkusiikoja. Niistä riittäisi meillekin. Mikäpä siinä kyllä kala käy.
Niinpä meillä kypsyivät pikkusiiat kokonaisina uunissa. Kyllä ne olivat hyviä.
Olin ostanut ruusukaalia, joten pitäydyin suunnitelmassani ja valmistin niistä
kermaisen ruusukaalipaistoksen. Lisäsin pöytään vielä rapeaa kauraleipää.

Uunisiika
3 pienehköä kokonaista  siikaa 
3-4 tl  ruususuolaa
25 g voita 
paahdettuja sesaminsiemeniä, tuoretta basilikaa, paprikaa
Hiero suola kalan sisälle ja päälle. Sujauta sisään mausteet.
Lisää kalojen sisälle viipaloitu voi.
Voitele vuoka. Paista 200-asteessa  noin 20 minuuttia.
Käännä kalat paiston aikana kerran.

Ruusukaalipaistos
300 g ruusukaalia
2 rkl rypsiöljyä
1 dl kermaa
2 rkl sitruunamehua
ruususuolaa
Huuhtele ruusukaalit. Leikkaa kanta pois .Poista päällimmäiset lehdet.
  Paloittele neljään-kolmeen osaan.
Paista kuumassa öljyssä 2 minuuttia. Lisää kerma alenna lämpö.
Anna poreilla noin 15 minuuttia.. Mausta suolalla ja puristetulla sitruunamehulla.

3 kommenttia:

  1. Ruusukaali on kyllä superherkullista :) Just käytin pekonin kanssa piirakkaan tähteeksi jääneet!

    Täytyykin kokeilla tuota paistosta joskus, kiitos ohjeesta :)

    VastaaPoista
  2. Niin herkulliselta näyttää tuo uunisiika:) Ja kaunis pöytäliina!

    VastaaPoista
  3. Elisa,
    Pekoniversiopiirakka kuulostaa hyvältä.
    Tämä paistos on kyllä kokeilemisen arvoinen

    Jael,
    Kiitos. Uunisiika oli todellakin hyvää.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.