keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Curry-herneomenakeitto

 Toteutin tänään Omena päivässä-kirjan hernekeiton. Keitosta tuli oikein hyvää.

Curry-herneomenakeitto
1 rkl oliiviöljyä
1 makea sipuli kuutioituna (käytin keltasipulia)
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 honeycrisp omenaa kuutioina, kuorittuna ja siemenkota poistettuna
(käytin golden vihreää omenaa)
2 ps/400 g pakasteherneitä
2 rkl vihreää thaicurrytahnaa (käytin 1 tl currya jauheena)
1 l  kasvislientä
1 tl merisuolaa, 1/2 tl vastajauhettua mustapippuria
1/2 dl tuoreita korianterinlehtiä silputtuna
1 punainen chili silputtuna ilman siemeniä
Kuumenna öljy kattilassa. Lisää sipuli ja kuullota 5 minuuttia. 
Lisää valkosipuli ja kuumenna 30 sekuntia.
Lisää omena ja kuullota 5 minuuttia.
Lisää curry, suola ja mustapippuri, kuullota minuutti.
Lisää herneet ja kasvisliemi.  Kuumenna kiehuvaksi. Laske lämpöä
ja anna kiehua hiljakseen 10 minuuttia, kunnes omenat tuntuvat kypsiltä.
Soseuta keitto sileäksi. 
Jaa keitto lautasille ja ripottele päälle korianteria ja chilisilppua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.