Käytin tänään taginepataani. Haudutin siinä marokkolaiseen tapaan kananpoikien
koipipalat. Ruskistamisen jälkeen koipipalat kypsyivät kannen alla uunissa.
Padasta tuli mehukasta ja hyvää. Mukaelin Yhteishyvän ohjetta muutamin muutoksin.
8 kpl kananpojan reisipalaa
rypsiöljyä
1 reilu tl suolaa
3 pientä keltasipulia puolitettuna
1 chilipalko siemenet poistettuna
12 kpl oliiveja kivettöminä
1/2 sitruunaa viipaleina
Liemi
2 rkl rypsiöljyä
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 tl kanelia
2 tl maustesekoitusta cyrrya, juustokuminaa, paprikaa
ripaus mustapippurirouhetta
1 rkl fariinisokeria
3 dl omenamehua
1 kanaliemikuutio
Kuivaa koipipalat ja anna olla hetken huoneenlämmössä.
Ruskista koipipalat pannulla rypsiöljyssä. Mausta suolalla.
Siirrä taginepataan. Ruskista puolitetut sipulit ja nosta pataan.
Lisää mukaan puolitettu chili, oliivit ja sitruunaviipaleet.
Kuumenna öljy pannulla, lisää hienonnetut valkosipulit, mausteet ja sokeri.
Ruskista minuutti-pari, kaada pannulle omenamehu, murenna mukaan kanaliemikuutio.
Kiehauta liemi ja kaada pataan. Hauduta ruokaa taginepadassa (tai padassa) kannen alla
180-asteessa noin 45-60 minuuttia.
Tarjoa ruoka arborioriisin kera.
Tästä se alkoi ja hyvä lopputulos tuli.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.