Omena päivässä-kirjan sivuilta löysin omenalinssikeiton ohjeen.
Mukailin ohjetta sopivaksi, halusin kokeilla keittoon kurpitsansiemeniä. Joitakin muita
muutoksia tein myös. Kurpitsansiemenet hallitsivat makumaailmaa, lisäsin niitä
desin verran, voisi olla ehkä vähemmänkin. Keitosta tuli täyteläinen ja ruokaisa.
1 keskikokoinen sipuli hienonnettuna
rypsiöljyä
1 cm pala inkivääriä hienonnettuna
2 tl tikka masalaa, rouhittua mustapippuria
1/2 - 1 dl kurpitsansiemeniä
1 iso vihreä omena paloina
1 porkkana paloina
1/2 l kanalientä
1 prk (410g) kookosmaitoa
ruususuolaa
päälle persiljaa, omenaviipaleita
Huuhtele ja valuta siemenet.
Silppua sipuli. Kuumenna öljy ja kuullota sipulia 1 minuutti.
Lisää inkivääriraaste, mausteet, kurpitsansiemenet ja kuullota hetki.
Lisää omenapalat, porkkanapalat ja paista 5 minuuttia.
Kiehauta kanaliemi kattilassa ja lisää joukkoon sipuliomenaseos pannulta
sekä kookosmaito. Anna kiehua hiljakseen 20 minuuttia.
Tarkista maksu ja lisää suola. Soseuta.
Lisää annoslautasille omenaviipaleita ja persiljasilppua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.