Tuoretta kalaa valmistan aina hyvin yksinkertaisella tavalla. Varsinkin vaalean
kalan, kuten siika, kuha, ahven ja hauki, maku on niin mieto ettei sitä voi runsailla
mausteilla pilata. Kypsennystapakin on hyvin yksinkertainen, joko liedellä tai uunissa paistaen.
Siikafileet sopii paistaa pannulla, kuten usein olen tehnytkin. Niin tein tänäänkin.
Leikkasin siikafileet kahteen osaan ja maustoin ruususuolalla ja mustapippurirouheella.
Paistoin tirisevässä eli kuumassa voissa nahkapuoli alaspäin 3 minuuttia.
Lihapuolta tarvitsi paistaa vain minuutin.verran.
Kypsensin lisukkeeksi riisin naturellina, lisäsin vain suolaa keitinveteen.
Kasvislientä enkä mausteita lisännyt liemeen, koska halusin riisiä myös jälkiruokaan eli riisivanukkaaseen.
Maustoin lisäkeriisin kurkumalla vasta annoslautasilla.
Kastikkeena käytin piparjuurella maustettua tuorejuustoa.
Sitä en tehnyt itse, käytin valmista, maustettua juustoa.
Tämä juusto sopii hyvin myös punajuuriruokiin.
Annoskuvasta unohdin juuston pois, mutta seuraavassa kuvassa
Cantadou-juusto on mukana hedelmävadissa.
Riisivanukkaaseen käytän päärynöitä. Siitä myöhemmin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.