sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Riisivanukas päärynöillä

 Keitin perjantaina riisiä sen verran enemmän, että siitä riitti jälkiruokaan.
Tänään nautimme riisivanukasta pehmeiden päärynöiden ja suklaan kera.

5 dl keitettyä riisiä (kylmänä)
1 1/2 dl kermaa vaahdotettuna
2 tl vaniljasokeria
1/2 limen mehu
2 isoa kypsää päärynää kuutioina
tummaa suklaata sulatettuna
puolukoita ja minttua
Lisää kerman joukkoon vanilja ja vaahdota kerma löysähköksi.
Sekoita kermavaahto riisin joukkoon. Purista mukaan limemehua.
Kuori ja leikkaa päärynät kuutioiksi. Purista päälle limemehua.
Annostele riisivanukas annosmaljoihin. Nostele päälle päärynäkuutiot.
Sulata tumma (70%) suklaa esim mikrossa
Levitä suklaa päärynöille. Lisää annoksille puolukoita ja mintunlehti.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.