lauantai 25. lokakuuta 2014

Perunasipulikiusaus savulohelle

Haudutin perunakiusauksen uunissa. Tämä kiusaus oli erilainen kuin mitä
aikaisemmin olen valmistanut. Käytin sipuli-ruohosipuli Koskenlaskija-juustoa.
Kiusaus sopi hyvin savustetulle lohelle, jonka ostin valmiina kaupan tiskiltä.
Lämpimän vuokaruoan kanssa kylmä maukas lohi sopi oikein hyvin
Muutenkin ruoka valmistui helposti, salaatin virkaa toimittivat  tomaatti ja kurkut
kukin omissa kipoissaan. Joskus on paikallaan minimoida ruoanlaittoaika.

Perunasipulikiusaus
 n 500 g perunaa puolikasviipaleina
1/2 keltasipulia suikaleina
ripaus suolaa, paprikaa, oreganoa
2 dl vettä ja kasvisliemikuutio kiehautettuna
1/2 pkt 125 g Koskenlaskija sipuli-ruohosipulijuustoa
1/2 dl ruokakermaa
Kuori perunat ja leikkaa kahtia, viipaloi.
Suikaloi sipuli. Sekoita ja lisää mausteet.
Levitä vuokaan.
Kiehauta kasvisliemi ja pilko mukaan koskenlaskija. Anna sulaa.
Kaada seos vuokaan perunoille, nesteen ei tarvitse peittää perunoita.
Lorauta mukaan vielä ruokakermaa.
Paista 180-asteessa noin 45 minuuttia.
Ripottele pinnalle persiljaa.
Sopii hyvin kylmän savustetun lohen kanssa.
 
 Lisukkeet kukin omassa kulhossaan täsmäannoksena syöjien mukaan.

Jälkiruoka
Ingmanin creme brulee - jäätelö maistui jälkiruokana.
Sitä ei voi syödä kerralla kuin pikkuannoksen, on se niin makeaa, mutta hyvää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.