Innostuin Jamie Oliverin uunikyljyksistä ja päätin laittaa tänään samaan tyyliin ruokaa.
Ostin luuttomat kyljykset tai niitä voi kai kutsua fileiksi myös.
Marinoin melkein Jamien tapaan 5 tuntia fileitä.
Parasta ohjeessa olivat päärynät, oikeastaan niiden takia innostuin tekemään tämän ruoan.
Olen poikennut tästä Jamien ohjeesta usean kerran.
6 possun filettä ilman luita
Marinadi
3/4 dl rosmariinin lehtiä
6 valkosipulinkynttä hienonnettuna
3/4 dl rypsiöljyä
1 ison sitruunan mehu ja kuoriraaste
rouhittua mustapippuria
Sekoita ainekset. Nosta fileet vatiin ja hiero niille marinadi.
Anna maustua peitettynä jääkaapissa noin 5 tuntia tai enemmänkin.
Lisukkeet
Pese kolme porkkanaa ja halkaise ne, leikkaa vielä kerran poikkisuuntaan.
Pese päärynät, lohko ne pituussuuntaan, poista siemenkota.
Ruususuolaa, mustapippuria ja 2 rkl fariinisokeria
Nosta marinoituneet fileet uunivuokaan. Lisää mukaan päärynä- ja porkkanaviipaleet.
Kaada päälle vuokaan jäänyt marinadiliemi.
Mausta suolalla ja mustapippurilla. Ripottele päälle fariinisokeri
Kypsennä uunin 225-asteessa noin 30 minuuttia.
Keitin lisukkeeksi vielä riisiä.
Fileet ja lisukkeet juuri uunista otettuna.
Fileet olivat hyvin mureita ja maukkaita.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.