maanantai 29. syyskuuta 2014

Uunikyljykset, porkkanoita ja päärynää

 Innostuin Jamie Oliverin uunikyljyksistä ja päätin laittaa tänään samaan tyyliin ruokaa.
Ostin luuttomat kyljykset tai niitä voi kai kutsua fileiksi myös.
Marinoin melkein Jamien tapaan 5 tuntia fileitä.
Parasta ohjeessa olivat päärynät, oikeastaan niiden takia innostuin tekemään tämän ruoan.
Olen poikennut tästä Jamien ohjeesta usean kerran.

6 possun filettä ilman luita
Marinadi
3/4 dl rosmariinin lehtiä
6 valkosipulinkynttä hienonnettuna
3/4 dl rypsiöljyä
1 ison sitruunan mehu ja kuoriraaste
rouhittua mustapippuria
Sekoita ainekset. Nosta fileet vatiin ja hiero niille marinadi.
Anna maustua peitettynä jääkaapissa noin 5 tuntia tai enemmänkin.
Lisukkeet
Pese kolme porkkanaa ja halkaise ne, leikkaa vielä kerran poikkisuuntaan.
Pese päärynät, lohko ne pituussuuntaan, poista siemenkota.
Ruususuolaa, mustapippuria ja 2 rkl fariinisokeria

Nosta marinoituneet fileet uunivuokaan. Lisää mukaan päärynä- ja porkkanaviipaleet.
Kaada päälle vuokaan jäänyt marinadiliemi.
Mausta suolalla ja mustapippurilla. Ripottele päälle fariinisokeri
Kypsennä uunin 225-asteessa noin 30 minuuttia.
Keitin lisukkeeksi vielä riisiä.

Fileet ja lisukkeet juuri uunista otettuna.
Fileet olivat hyvin mureita ja maukkaita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.