Mikään ei ole sopivampaa sunnuntaina kuin nopea kalaruoka.
Sunnuntaina on mukavaa vain laiskotella ja lukea kirjaa iltapäivään saakka.
Aloitin Tommi Melenderin Kylmä sota-kirjaa, en olisi millään malttanut lopettaa sitä.
Pakkohan se oli, kun nälkä iski. Onneksi ostin lohenpuolikkaan jääkaappiin.
Sen kanssa ei tarvitse kuluttaa aikaa keittiössä.
Kirjolohiateria
Puolikas kirjolohta fileoituna.
Leikkaa filee sopiviksi paloiksi. Mausta ruususuolalla ja mustapippurilla.
Älä ota nahkaa vielä pois. Sulata voi pannulla tirisevän ruskeaksi.
Nosta fileet pannulle nahkapuoli alaspäin. Lisää mukaan pannulle
tuoreet timjami- ja rosmariininoksat. Paista kunnes nahka on ruskistunut.
Käännä ja jatka paistamista, kunnes lohi on sopivan kypsä.
Keitä lohkotut perunat kypsäksi suolatussa vedessä.
Rosmariinilehtiä voit lisätä perunoille annoslautasilla.
Sekoita salaatiksi pehmeää friseetä, porkkanaraastetta, tuoretta kurkkua,
mustapippuria, ruususuolaa ja pilkottua hunajamelonia.
Päälle kylmäpuristettua oliiviöljyä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.