lauantai 13. syyskuuta 2014

Tattimuhennoksella täytetyt ohukaiset

 Löysin metsästä herkkutatteja ja kangastatteja. Eilen tein pastalle tattikastikkeen ja
tänään lopuista tattimuhennosta, jolla täytin ohukaiset. Osa ohukaisista syötiin jälkiruokana.
Oikeastaan en jaksanut syödä jälkiruokaohukaista, mutta hän  joka asuu kanssani kyllä jaksoi.
Tatithan ovat hyviä, joten muhennoskin oli hyvää ja sopii täytteeksi.
Lisukkeeksi pyöräytin salaatin ja sitä tykkäsin santsata. 

Tattimuhennos
Käsittelin tatit jo eilen. Puhdistin, pilkoin ja poistin pillikkeet.
5 dl pilkottuja tatteja, paistetaan hetki kuumalla pannulla, jotta neste haihtuu.
2 rkl voita
1 salottisipuli pienittynä
1/2 dl vehnäjauhoja
2 1/2 dl täysmaitoa
mustapippuria muutama rouhaisu
1/2 tl suolaa
päälle tuoretta persiljaa
Kun tateista on neste haihtunut, lisää pannulle voi. Kuumenna tiriseväksi.
Lisää sipulisilppu ja kuullota pehmeäksi. Lisää vehnäjauhot ja sekoita muutama minuutti.
Kaada mukaan maito sekoittaen. Anna kypsyä n 5 min koko ajan sekoittaen.
Mausta. Tarkista maku. Lisää päälle persiljasilppua.

Ohukaiset 
3 munaa, 5 dl täysmaitoa, 3 dl vehnäjauhoja, 1 tl suolaa.
Vatkaa munat ja sekoita ainekset taikinaksi. Anna levähtää puoli tuntia.
Paista ohukaiset juoksevassa oivariinissa.

Täytä ohukaiset tattimuhennoksella suoraan annoslautasille.

Salaatti
 
Suomalaista sydänsalaattia, luumutomaattia, persikkaa.
Sitruunamehua, kylmäpuristettua oliiviöljyä, ripaukset suolaa ja sokeria.

2 kommenttia:

  1. Ihanalta kuulostaa tuo tattimuhennoksella täytetty ohukainen:)

    VastaaPoista
  2. Tattimuhennos sopii myös hyvin ohukaisten täytteeksi.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.