tiistai 9. syyskuuta 2014

Kaalikasviskasari

 Syksyn ruokia ovat erilaiset kaaliruoat. Tänään keksin valmistaa kaalia kasarissa kypsyttäen.
Otin mukaan risottoriisin ja kasviksia, sipulin, paprikan ja porkkanat.
Lopputulos oli mehevä, riisin ansiosta myös ruokaisa.
 

2 pienehköä keltasipulia pilkottuna
1 iso vihreä paprika kuutioituna
2 porkkanaa kuutioituna
1 1/2 dl risottoriisiä
n 270 g suippokaalta pilkottuna
4 dl kasvislientä
reilu nokare voita ja 2 rkl rypsiöljyä
ruususuolaa, ripaus sokeria
 oreganoa, muskottipähkinää, korianteria
vaaleaa siirappia 

Kuullota kasarissa keltasipuli tirisevässä voi/öljyseoksessa kullankeltaiseksi.
Mausta sokerilla ja suolalla.
Lisää  kasariin paprika-, porkkanakuutiot ja riisi.
Jatka kuullottamista hetki ja lisää mukaan kaalisilppu
sekä kiehuva kasvisliemi.
Hauduttele hiljakseen, kunnes kaali on kypsää.
Mausta suola-,oregano-,muskottipähkinä-,koriantariseoksella.
Pyörittele hetken aikaa ja tarkista maku. Lisää kasariin vielä pari rkl vaaleaa siirappia.

 Kaalikasaria sopii nauttia puolukkahillon kera. Hillon valmistin itse ja tänään syntyi vielä
pari isoa hillopurkkia lisää.
Krysanteemikimppu on kestänyt jo pitkään ruokapöydän piristyksenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.