keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Tomaatti-vuohenjuustokeitto

Pitkästä aikaa keittoa, tai onko reilu viikko pitkä aika.
Nyt keitin tomaatti-vuohenjuustokeittoa. Maistuihan se hyvältä, kuten keittojen
kuuluukin. Minulla oli ruohosipulilla maustettua  pehmeää purkkivuohenjuustoa,
maustamatonkin sopii. Keitot,varsinkin soseutetut, ovat nopeita valmistaa.

Tomaatti-vuohenjuustokeitto
1 sipuli pienittynä
2 valkosipulinkynttä pienittynä
2 porkkanaa  kuutioituna
rypsiöljyä
n 1 kg kypsiä tuoreita tomaatteja lohkottuna
5 dl kasvislientä (2 fondipalaa)
1/2 dl omenasiideriä
1 rkl sokeria
1 prk/70g (2 rkl) tomaattipyrettä
2 tl kuivattua basilikaa
1/2 dl kuohukermaa
100 g vuohenjuustoa- esim ruohosipuli tai naturel
suolaa ja mustapippurirouhetta
Kuumenna öljy ja lisää pienityt sipulit ja porkkanat.
Kuullota muutama minuutti. Lisää tomaattilohkot (poista kannat) ja
kiehuva kasvisliemi, siideri. pyree, basilika.
Anna kiehua, kunnes porkkanat ja tomaatit ovat pehmeitä.
Soseuta keitto. Nosta kattila liedelle ja lisää vuohenjuusto.
Anna sen sulaa keittoon.  Lisää kerma ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi.
Tarkista maku. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.