lauantai 20. syyskuuta 2014

Uunijuurekset ja kesäkurpitsapihvit

 Selvä syksynmerkki ovat juurekset ruokapöydässä.
Syksyn ensimmäiset juurekset kypsyivät tänään uunissa.
Valitsin kokoonpanoksi  perunaa, porkkanaa, naurista ja sipulia.
Porkkanoita lukuunottamatta kuorin kaikki muut. Lohkoin sopiviksi paloiksi ja
valmistin mausteöljyn. Juurekset kypsyivät 200-asteessa 45 minuuttia.

Mausteöljy  
1/2 dl hyvää oliiviöljyä
2 rkl puristettua sitruunamehua
2 rkl yrttiseosta  (persiljaa, rosmariinia, timjamia, kaprista, paahdettua valkosipulia)
1 rkl hunajaa ja ripaus ruususuolaa
Sekoita ainekset. Laita lohkotut juurekset kulhoon,
sekoita joukkoon mausteöljy. Lado juurekset uunipellille.
Kypsennä 200-asteessa 45 minuuttia.

Kesäkurpitsapihvit
Raasta huuhdeltu kesäkurpitsa.
150 g juustoa raasteena
1 kananmuna
3 rkl maissijauhoja
suolaa ja mustapippurirouhetta
Sekoita. Paista rypsiöljyssä pannulla. 

Juurekset menossa uuniin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.