Tänään tein hyvin monen suomalaisen kodin tavallista arkiruokaa.
Ostin täsmäpalan kirjolohifileestä. Täsmäpalalla tarkoitan sitä, että
syödään kerralla kaikki, mitään ei jää eikä tule syötyä liikaakaan.
Tämä on taloudellista hävikin estämistä.
Paras tapa mielestäni on paistaa sopiviin lohkoihin leikattu lohifilee pannulla.
Näin tein tänäänkin. Paistoin niukassa voissa, ensin nahkapuoli.
Nahan saa vedettyä kypsennetystä fileestä helposti pois, tuoreesta se ei aina onnistu.
Maustoin perinteiseen tapaan, paitsi yksi lisäys oli.
Sivelin fileen "lihapuolen" dijon-hunajasinapilla, rouhaisin pinnalle mustapippuria ja
lopuksi ruususuolaa. Paiston läpikypsäksi, mutta ei ylikypsäksi.
Pyynnöstä valmistin lisukkeeksi perunasosetta, johon lisäsin hieman voita.
Voista johtuen kastiketta ei tarvittu.
Mehevä salaatti kävi lisukkeena hyvin.
Kun tomaatteja ja luumuja oli, niitä käytin salaattiin.
Pehtoorin salaattia alle, kiekoiksi leikattua tomaattia, punasipulia,
hieman sokeria ja paahdettuja sesaminsiemeniä.
Lisäsin vielä lohkoiksi leikattua luumua.
Päälle kylmäpuristettua oliiviöljyä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.