keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Lehtikaali-makkarakeitto

 Tänään oli keittopäivä. Koska lehtikaalia on edelleen käytössä, tuntui luontevalta 
käyttää sitä keittoon. Löysin Maku.fi sivuilta portugalilaisen lehtikaalikeiton ohjeen.
Mukailin siitä  keiton keittiööni sopivaksi. Koska pienessä lähikaupassa ei ollut
chorizo-makkaraa, tyydyin kotimaiseen Snellmanin lihaisaan lenkkiin.
Vastaavasti lisäsin keittoon chilijauhetta tulisuutta tuomaan.
Mies tykkäsi keitosta niin paljon, että se tuli syötyä kerralla loppuun.
Tämän keiton voi varioida  monella tapaa jatkossa, kun lehtikaalia ei enää ole.

Lehtikaali-makkarakeitto 
n. 500 g  perunoita 
1 sipuli  pilkottuna
2 valkosipulinkynttä murskattuna
7 dl kasvislientä luomu
120 g lehtikaalia pienittynä
125 g   lihaisaa lenkkiä (tai chorizoa)
2 rkl rypsiöljyä
mustapippurirouhetta, ruususuolaa, chiliä-jauheena

Kuori ja pilko perunat ja sipulit. Kiehauta kasvisliemi kattilassa.
Lisää kasvikset liemeen. Keitä kannen alla, kunnes perunat ovat kypsiä.
Pese ja leikkaa lehtikaali ohuiksi suikaleiksi. Viipaloi makkara ja paista kevyesti pannulla..
Soseuta keitto sauvasekoittimella. Kiehauta uudelleen.
Lisää keittoon lehtikaali ja makkarat sekä rypsiöljy.
Hauduta noin 5 minuuttia.  Mausta. Tarkista maku.


Tulen valmistamaan perunapohjaista keittoa eri versioin jatkossakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.