lauantai 6. syyskuuta 2014

Jauhelihalasagne Knorrin esivalmistelema - Lisukesalaatti

 Jokin aika sitten ostin kaappiin Knorrin puolivalmiin lasagne-pakkauksen.
Pakkauksessa ovat sekä lasagnelevyt, valmistettu durumvehnäjauhoista, että kastikeainekset.
Kokkaajan tulee lisätä vain neste ja tietysti jauheliha, kun jauhelihalasagnesta on kysymys.
Tein juuri niin kuin pakkauksessa sanottiin pienellä muutoksella, jauhelihaa oli 400 g 500 g:n sijasta, 
joten lisäsin mukaan 3 dl porkkanaraastetta.  Lasagnesta tuli kotoisen makuinen.
 Pakkauksessa kerrottiin, että tuotteeseen ei ole lisätty keinotekoisia arominvahventeita.
Pakkauksen ohjeessa nesteen määrä oli 3 dl maitoa ja 6 dl vettä.
 Nesteen määrä oli liian suuri. Käyttäisin  nesteitä 3+4 dl.
 Jos ei halua kuluttaa aikaa keittiössä, on tämä lasagnepakkaus paikallaan.

Näin tein lasagnen

Ruskista 400 g  jauhelihaa (10%nautaa) kasarissa.
Lisää mukaan porkkanaraastetta 3 dl.
Mausta 2 tl  suolaa, 1 tl maustepippuria, 2 rkl tomaattipyrettä.
Kumoa mukaan kastikeainekset pakkauksesta.
Lisää nesteet 1 dl kermaa, 2 dl maitoa ja 5 1/2 dl vettä.
Sekoita ja anna kiehua muutaman minuutin ajan.

Voitele vuoka öljyllä.
Laita vuokaan kerroksittain  kastiketta ja lasagnelevyjä.
Aloita ja lopeta kastikkeella.
Raastoin pinnalle parmesania. Viimeisenä lisäsin pinnalle juustohöylällä 
vedettyjä ohuita viipaleita emmentalia.
Paista uunin 200-asteessa 30-35 minuuttia.


Salaatti

Salaatissa on
pehtoorin- ja sydänsalaattia, kurkkuviipaleita, paprikasuikaleita, 
koskenlaskijajuustokuutioita, puolukoita, paahdettuja sesaminsiemeniä
ja tummaa balsamico-öljykastiketta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.