Kaaliruuat jatkuvat. Nyt ne maistuvat parhailta vasta maalta nostettuna.
Valmistin kukkakaalista risottoa. En siis keittoa, jota ensin ajattelin.
Risotoksi kukkakaali sopii hyvin, näyttääkin riisiltä hienonnettuna.
Valitsin risottoon Snellmanin kotimaista metwurstia. Jostain syystä minulla on
mielikuva, että paahteinen metwurstin maku natsaa kukkakaalin kanssa ja se kyllä sopi..
Täyteläisyyttä lisäsin paistamalla kolmen munan munakkaan lisukkeeksi.
Kukkakaalirisotto ja munakasta
600 g kukkakaali hienonnettuna
1 keltasipuli hienonnettuna
voita ja rypsiöljyä
100 g kotimaista metwurstia kuutioituna
ruususuolaa, paahdettuja sesaminsiemeniä, kuivattua basilikaa,
Poista kukkakaalista kova kanta ja lehdet. Huuhtele.
Leikkaa kukinnoiksi ja hienonna tehosekoittajalla muutamassa erässä ryynimäiseksi.
Hienonna keltasipuli, käytin nyt tähän tehosekoittajaa.
Kuumenna voi/öljyseos pannulla tiriseväksi. Kuullota siinä sipulisilppu.
Lisää pannulle hienonnettu kukkakaali ja kuullota noin 5 minuuttia.
Pilko metwursti pieniksi kuutioiksi ja lisää pannulle sekoittaen.
Lisää mausteet ja anna seoksen kypsyä muutama minuutti.
Tarkista maku. Nostele annoslautasille. Lohko mukaan pieniä luumutomaatteja.
Lisää mukaan munakasta viipaleina.
Munakas
3 munaa, 6 rkl kermamaitoa, suolaa ja mustapippuria. Sekoita.
Paista munakas molemmin puolin. Leikkaa paloiksi.
Kukkakaali risoton tapaiseksi laitettuna on tosi hyvöö,sekä kypsennettynä että raakana,ja teenkin sellaista usein:)
VastaaPoistaSe on hyvää ja sopii sellaisenaankin ilman esim meetwurstia.
VastaaPoista