Säästin tänään luumuhävikkiä. Siskoni puutarhassa kasvaa luumupuu,
jonka oksat notkuvat parasta aikaa kypsistä ja makeista luumuista.
Koska hän ei käytä koko luumusatoa, riittää siitä minullekin.
Eipä mene hävikkiin yksikään luumu. Sain pussillisen luumuja,
pieni osa meni torttuun, lopuista keitän marmeladia joulutorttuja varten.
Luumutorttu
Pohja
2 munaa
2 dl sokeria
150 g voita sulatettuna
1 prk (250g) maitorahkaa
4 dl vehnäjauhoja
3 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita rahka voisulaan.
Lisää munavaahtoon voi-rahkaseos ja keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Voitele suorakaidevuoka tai leikkaa irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja
valitse kumpaa käytät.
Kaada taikina vuokaan .
Täyte
Pesi luumut. Halkaise ja poista kivet. Lado luumunpuolikkaat
tortun päälle. Paista 175-asteessa 45 minuuttia.
Tarjoa torttu vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.
Tortun päälle voi myös sirotella tomusokeria.
Lisää munavaahtoon voi-rahkaseos ja keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Voitele suorakaidevuoka tai leikkaa irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja
valitse kumpaa käytät.
Kaada taikina vuokaan .
Pesi luumut. Halkaise ja poista kivet. Lado luumunpuolikkaat
tortun päälle. Paista 175-asteessa 45 minuuttia.
Tarjoa torttu vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.
Tortun päälle voi myös sirotella tomusokeria.
Tuohan onkin hyvä resepti,taidan tehdä. Ja luumuja on tulossa lisää.
VastaaPoistaParanee vain kun saa vetäytyä.
VastaaPoista