Löysin herkulliselta kuulostavan tomaattipiirakan ohjeen
Suvi sur le vif -blogista. Halusin kokeilla sitä ja toteutin
piirakan tänään. Otan sen matkaevääksi pitkälle automatkalle.
Maistoin jo palan ja hyvältä maistui.
Tomaattipiirakka Suvin tapaan
Pohja
125 g voita huoneenlämpöisenä
125 g rahkaa
n 2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruususuolaa
Nypi huoneenlämpöinen voi ja jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja suola,
keskenään tasaiseksi murusteeksi. Lisää rahka kevyesti sekoittaen.
Taputtele taikina suorakaiteeksi ja kääri kelmuun. Nosta jääkaappiin
vähintään tunniksi tai vaikka yön yli.
Täyte
350 g kirsikkatomaatteja
kouralliset persiljaa ja basilikaa tai muita yrttejä hienonnettuna.
1 valkosipulinkynsi raastettuna
ruususuolaa ja mustapippuria rouheena myllystä
pari rkl oliiviöljyä, ripaus sokeria
2 dl juustoraastetta
1 kananmunakeltuainen voiteluun
Sekoita keskenään raastettu valkosipuli, mausteet ja yrtit,
lisää joukkoon oliiviöljy
Pistele kirsikkatomaatit haarukalla.
Kauli pohjataikina leivinpaperille. Nosta päälle kirsikkatomaatit.
Kääntele reunat hieman koholle. Levitä pinnalle yrttiseos.
Voitele reunat kananmunakeltuaisella.
Nosta leivinpaperilla piirakka uunipellille. Paista 200-asteessa 20-30 min.
Herkullista matkaevästä.
VastaaPoistaJa oli hyvää, yrtit piristivät.
VastaaPoista