keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Parsa-kukkakaalikeitto

Parsakaali yksinään keiton raaka-aineena ei
ole mielijuttujani. Siksipä otin mukaan kukkakaalin ja
sipulin lisäksi vielä valkosipuliakin.
Raaka-aineet tukivat toisiaan hyvin eikä parsakaalin maku 
noussut hallitsevasti esiin.

Parsakaali-kukkakaalikeitto  
1 (130 g)  parsakaali kukintoina
1 (150 g) kukkakaali kukintoina
1 sipuli silputtuna
3 valkosipulinkynttä silputtuna
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl vehnäjauhoja   
7 dl kasvislientä
2 dl rasvatonta maitoa ja 1 dl kermaa
ripaus muskottipähkinää, suolaa ja rouhittua mustapippuria
*
Kuumenna öljy kattilassa. Lisää sipulisilput ja kuullota miedolla lämmöllä 
muutama minuutti. Sekoita joukkoon jauhot ja kuullota muutama minuutti. 
Lisää vähitellen  mukaan kasvisliemi.
Lisää mukaan kaalien nuput, kiehauta ja madalla lämpöä.
Anna kiehua 7-8 minuuttia, kunnes kaalit ovat kypsiä.
Soseuta keitto ja lisää mukaan kermamaito ja mausteet..
Anna kiehahtaa. Tarjoa ruisnäkkärin kera.

3 kommenttia:

  1. Nämä sinun ruokasi ovat niin herkullisia, että saavat veden kielelle.
    Sopisivat hyvin ateriakseni, sillä yritän pudottaa painoani ja viisi kiloa on jo lähtenytkin, kun olen jättänyt höppöset ja turhan monet leivät pois:)

    VastaaPoista
  2. Parsakaalikeitto varsista ilman kukintoja on myös hyvää. Tuo sinun versiokin kuulostaa tosi maukkaalta.

    VastaaPoista
  3. hanne,
    Meillä oli ruisnäkkäriä keiton kanssa, se saattaa olla sopiva leipä kaloreita ajatellen. Keiton voi nauttia tietysti ilman leipääkin.

    annekatariina,
    Minulla oli pieni parsakaali ja viipaloin kyllä varretkin mukaan.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.