Hain aamulla torilta lohiperhoset ja savusiikaa.
Tänään syötiin lohiperhoset, tein niille jogurttipohjaisen appelsiinikastikkeen.
Perunat ja lantut ensin keitin al denteksi ja loppukypsensin ne uunissa.
Lohiperhoset appelsiinikastikkeella
Mausta lohiperhoset ruususuolalla ja mustapippurilla.
Paista kuumalla pannulla voi/rypsiöljyseoksessa. Lisää pannulle tuoretta timjamia.
Lohi saa jäädä kiinteäksi ja kypsäksi, ei ylikypsän hajoavaksi.
Appelsiinikastike
Notkista turkkilainen jogurtti (1 1/2 dl) tilkalla kermaa. Mausta suolalla, hunajalla, paprikalla ja
kesäsipulin vihreällä varsisilpulla. Sekoita joukkoon puolikkaan appelsiinin mehu.
Juustoperunat
Kuori perunat, leikkaa viipaleiksi. Keitä al denteksi suolalla maustetussa vedessä.
Voitele uunivuoka rypsiöljyllä. Lado perunat vuokaan. Ripottele pinnalle voi nokareita.
Raasta pinnalle esim gyere-juustoa. Paista 200-asteessa noin 20-30 minuuttia.
Ripottele pinnalle tuoretta timjamia.
Lanttulastut
Kuori ja leikkaa lantut lastuiksi. Keitä al denteksi.
Voitele vuoka rypsiöljyllä. Lisää lanttulastut.
Mausta mustapippurilla, paprikalla ja meiramilla sekä ripauksella hunajaa.
Paista 200-asteessa noin 20-30 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.