Tänään hupenivat viimeiset kuivatut suppilovahverot.
Oli jo aikakin, sillä sieniä nousee tasaiseen tahtiin. Syksyyn päin mentäessä
on uusien suppilovahveroiden aika.
Tämä keitto sai makua balsamicosta ja yrteillä maustetusta vuohenjuustosta.
Suppilovahverokeitto yrttivuohenjuustolla
n 2 dl kuivattuja suppilovahveroita
7dl kasvislientä fondista
4 rkl tummaa balsamicoa
2 rkl vehnäjauhoa ja 1 dl rasvatonta maitoa
100 g yrttivuohenjuustoa
1 keltuainen
tarvittaessa ripaus suolaa
Murenna kuivatut sienet kulhoon ja lisää 2 dl vettä. Anna liota 1-2 tuntia.
Kaada sienet liemineen kattilaan.
Kiehauta kasvisliemi, lisää mukaan balsamico ja anna kiehahtaa.
Lisää kasvisliemi sienikattilaan. Anna kiehua 5 minuuttia.
Sekoita vehnäjauhot maitoon ja kaada suurus kattilaan sekoittaen.
Hauduta keittoa 10 minuuttia välillä sekoittaen.
Lisää keittoon vuohenjuusto, anna sen sulaa. Tarkista maku.
Lisää suolaa, jos on tarvis. Ota kattila pois liedeltä.
Sekoita keltuainen kevyesti. Lisää keltuainen keittoon koko ajan vatkaten.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.