torstai 4. heinäkuuta 2013

Broileria mansikkasalaatilla

Mansikoita on jo hyvin tarjolla, mutta hinta on vielä vähän korkea.
Odottelen hetkeä, jolloin saa mennä tarhalle itse poimimaan mansikoita.
Keskipohjanmaa-lehdessä oli tänään ruokasivuilla houkuttelevia mansikkaohjeita.
Sovelsin niistä broileri-mansikkaohjetta. Mansikka sopii todella hyvin broilerin kanssa.

Broilerifileitä ja mansikkasalaattia
n 400 g  broilerinfileitä
ruususuolaa, mustapippuria, paprikaa
 voita ja rypsiöljyä paistamiseen
Mausta fileet ja paista korkealla lämmöllä fileet kypsiksi
molemmin puolin. Lisää paprikamauste loppuvaiheessa.
Ota pannu liedeltä ja laita tiivis kansi päälle hetkeksi.
Fileet sopivat myös grillattavaksi.
Mansikka-mozzarellasalaatti
1/2 l mansikoita lohkoina
3 isoa tomaattia lohkoina (tai kirsikkatomaatteja)
1 kesäsipuli varsineen pilkottuna
150 g mozzarellaa kuutioina (tai fetajuustoa)
Kastike
2 rkl persiljaa hienonnettuna
1 rkl vahvaa minttua hienonnettuna
1 1/2 rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä
1 rkl  mansikkavinegrettea (tai punaviinietikkaa)
*
Huuhtele kasvikset, lohko ja pilko ne.
Lisää mukaan mozzarellakuutiot.
Hienonna yrtit ja sekoita ne kevyesti kastikkeen ainesten kanssa.
Kaada kastike salaatille.

3 kommenttia:

  1. Tuo mansikka-mozzarellasalaatti on takuulla herkullista!

    Pakastan huomenna jo kolmatta satsia ja nyt otan mansikoita ja jäätelöä kera kirjan. Superfood=mansikat.

    VastaaPoista
  2. Melody,
    Kiitos.

    Leena Lumi,
    Se on sitä todella.
    Ajattelin maanantaina poimintareissua mansikkatarhalle.

    VastaaPoista
  3. Näyttääpä hyvältä tuo salaatti. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.