Menin tänään metsään poimimaan mustikoita, vadelmia ja
bonuksena löysin myös sieniä, kangasrouskuja, tatteja ja haperoita.
Meillä oli kahvia voileipiä eväänä, siitä huolimatta kova nälkä
yllätti marjastajan. Onneksi löysin sieniä, niistä syntyi
nopeasti yksi aterian osasista. Kangasrouskut ryöppäsin ensin
perattuina kiehuvassa vedessä (n 10 min) ja valutin kylmässä vedessä.
Muiden sienien kohdalla riitti puhdistaminen ja isompien pilkkominen.
Tämä ruoka on hyvin yksinkertaista ja kesäisen kevyttä.
Paistetut vastapoimitut sienet
Paistetut kesäkurpitsaviipaleet
Kaalisalaatti - Raejuustosalaatti
Puhdistetut tatit ja haperot sekä ryöpätyt kangasrouskut paistetaan voissa
kuumalla pannulla, kunnes neste on haihtunut. Maustetaan suolalla ja mustapippurilla.
Kesäkurpitsa viipaloidaan pituussuunnassa ohuiksi viipaleiksi ja puolitetaan.
Rypsiöljy kuumennetaan pannulla, lisätään kesäkurpitsaviipaleet ja kolme murskattua
valkosipulinkynttä. Paistetaan molemmin puolin ja ripautetaan päälle suolaa ja mustapippuria.
Paahtuneet valkosipulit saa syödä.
Kaalisalaatti sisältää rouheeksi pilkottua varhaiskaalta, kesäsipulisilppua, ohuita kurkkukuutioita,
lorauksen oliiviöljyä, ripauksen suolaa, tomaattilohkoja ja muutaman
kiekon yrteillä maustettua vuohenjuustoa.
Raejuustosalaatti on hyvin yksinkertaista, vain raejuustoa ja kurkkua.
Tässä kaikki kerättynä lautaselle. Kevyttä ja hyvää.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.